Det Kranio-Sakrale System


Knoglerne: Kraniet, ansigtet, rygsøjlen og korsbenet (sacrum).


Bindevævsmenbranerne, som adskiller de enkelte hjernehalvdele og omgiver rygmarven.


Cerebrospinalvæsken, som hjernen og rygmarven flyder i.


Kranio-Sakral Terapeuten arbejder ud fra det Kranio-Sakrale system og centralnervesystemet. Terapeuten løsner de spændinger og blokeringer der er, og kroppen korrigerer så selv ubalancerne. Både nervesystemet og tilførelsen af blod til og fra hjernen forbedres.


Centralnervesystemet fungerer som overordnede koordinationscentre for bevægelser og reflekser. Det har indflydelse på: storhjernen, lillehjernen, nerve til / fra arme og ben, rygmarven samt spinalnerver.


Det autonome nervesystem deles op i Det sympatiske og Det parasympatiske nervesystem.

Når kroppen er belastet påvirkes det sympatiske nervesystem og bl.a. stiger blodtrykket og peristaltikken i tarmen og sammentrækningen i blæremusklen nedsættes.


Med KST aktiverer du det parasympatiske nervesystem, som giver ro og balance i kroppen og det sænker bl.a. blodtrykket, øger peristaltikken i tarmen og sammentrækningen i blæremusklen. Centralnervesystemet begynder igen at arbejde, som det skal.


Når kroppen bringes ud af balance, begynder helingsprocessen af sig selv. Nogle gange bringes kroppen ud over grænsen for re-balancering. Det kan være fysisk, psykisk eller følelsesmæssigt. Kroppen optræder med spændinger i muskler, bindevæv og knogler.


Ubalancerne kan opstå ved fødslen, fald, trafikulykker, slag i hovedet, ryggen, korsbenet og halebenet samt ved chok.


En anden belastning kan opstå af stress, dårlig kropsholdning og forkerte arbejdsstillinger. Sidstnævnte tvinger systemet ud af balance og giver meget dårlige betingelser for restitution.


Kranio Sakral Terapeut - Karen Margrethe Tonnesen -Hybenvej 5, 6740 Bramming - tlf. 23 60 38 81, CVR-nr. 35591745